2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az MDF nem akar politikát

A Magyar Demokrata Fórum az október 23-i megemlékezések méltóságának megőrzésére kéri a politikai erőket. A békés ünneplés érdekében arra kérjük az MSZP-t: határolódjon el minden, a forradalmat félre- vagy újraértelmezi kívánó kijelentéstől.
2007. október 21. vasárnap 11:48 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum bízik abban, hogy a parlamenti pártok tanultak a tavaly őszi eseményekből. Bízunk abban: képesek voltak leszűrni az 50. évforduló szégyenteljes, erőszakba fulladt eseményeinek tanulságait, és idén nem folytatják ’56 emlékének lerombolását, relativizálását, félreértelmezését.

Az október 23-i megemlékezések méltóságának megőrzése érdekében arra kérjük ezért az MSZP-t: ne engedjen azon törekvéseknek, amelyek szándékosan félre- vagy újraértelmezni kívánják az 1956-os forradalmat, és határolódjon el minden olyan kijelentéstől, amely megbecstelenítve az áldozatok emlékét téves megvilágításba kívánja helyezni a forradalmat.

A Magyar Demokrata Fórum azt szeretné, hogy október 23-a arról szóljon, amiről szólnia kell. A tisztes, békés ünnepről, a hősök emléke előtt való tisztelgésről. Ez a nap nem szólhat pártpolitikai kampányokról. Ennek érdekében arra kérjük a Fideszt, hogy hajtson fejet az ’56-os hősök emléke előtt, tartsa tiszteletben a nemzeti ünnepet, és egy napra tegye félre az aktuálpolitizálást, a népszavazási kampányát.

A Magyar Demokrata Fórum a fenti kérések teljesülésének reményében békés, méltóságos megemlékezést, nyugodt családi ünneplést kíván mindenkinek. Herényi Károly,az MDF frakcióvezetője
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását