2024. április 24. - György

Időt kér a rendőrség

A rendőrség harmadszor is határidő-hosszabbítást kért, mert nem tudta befejezni a nyomozást Salgótarján fideszes alpolgármesterének diplomaügyében - közölte az MTI megkeresésére a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.
2007. október 19. péntek 13:08 - Hírextra

Ahhoz, hogy Fenyvesi Gábort konkrétan gyanúsítani lehessen az okirat-hamisítással, pontos adatok kellenek arról, hogy azokat az iratokat, amelyekben doktorként szerepel, mikor, milyen körülmények között használta fel a politikus - tette hozzá Bóna Gyula.

Fenyvesi Gábor alpolgármester ügyében május 15-én rendelt el nyomozást a salgótarjáni rendőrkapitányság, mert megalapozott a gyanú, hogy doktori címe használata kapcsán közokirat-hamisítást követett el.

Az már bebizonyosodott, hogy a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme, ahol a fideszes politikus 1999-ben végzett, nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így az alpolgármesternek, államilag elismert felsőfokú végzettség híján, doktori címe sem lehet.

Fenyvesi Gábor ennek ellenére 2001-től használta közszereplőként doktori címét, a titulust hónapokkal a diplomabotrány kirobbanása után, 2007 júniusában töröltette személyi igazolványából.
Bóna Gyula ügyészségi szóvivő közölte: az alapcselekmény már elévült, de ugyanúgy közokirat-hamisítás, ha a nyomozás elrendelésétől számított három éven belül felhasználta a hamis okiratokat.

A nyomozás fölött fokozott felügyeletet gyakorló salgótarjáni ügyészség ezen adatok pontosítását kérte a rendőrségtől - tette hozzá.

Példaként említette, hogy felhasználhatta az alpolgármester a hamis iratokat választói névjegyzékbe felvételkor, határátlépésnél, az országos gépjármű-nyilvántartásban, lakcím- vagy ingatlan-nyilvántartásban.

Az adatok pontosítására újabb két hónapot kapott a rendőrség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását