2023. január 27. - Angelika

Kiskunhalasi MSZP: újjászervezés alatt

November 10-én a feloszlatott kiskunhalasi MSZP szervezetet újjászervezik, majd a lemondott Bács-Kiskun megyei szervezet élére új elnökséget választanak december 15-én - közölte Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese kedden Kecskeméten.
2007. október 17. szerda 07:34 - Hírextra

November 10-én a feloszlatott kiskunhalasi MSZP szervezetet újjászervezik, majd a lemondott Bács-Kiskun megyei szervezet élére új elnökséget választanak december 15-én - közölte Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese kedden Kecskeméten.

"Abból indulunk, ki, hogy ez a helyzet, amely nem örömteli, lehetőséget ad az MSZP számára, hogy újjászervezze a kiskunhalasi szervezetet és a nyilvánosság számára is követhető, demokratikus módon válassza meg új vezetőit és új politikai programot hirdessen" - mondta a szocialista párt elnökhelyettese.

Az országos etikai bizottság szombaton feloszlatta a párt kiskunhalasi szervezetét, a megyei pártvezetés pedig már korábban lemondott és ügyvezetőként működik a decemberi tisztújításig.

Az MSZP országos elnöksége Szekeres Imrét bízta meg a kiskunhalasi szervezet és a megyei választás koordinálásával, aki szerint a kiskunhalasi és a megyei választás megteremti annak a politikai lehetőségét, hogy visszaszerezzék azoknak a választóknak a támogatását, akik 2006-ban az MSZP-re szavaztak.

A választásokra azért kerül sor, mert Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének korábbi ügyvezető elnökét, az MSZP kiskunhalasi szervezetének korábbi elnökét és hét társát bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt. Az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János nem mondott le tisztségeiről, de a kiskunhalasi szervezet feloszlatásával párttagsága összes választott tisztségével együtt megszűnt.Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását