2024. május 2. - Zsigmond

Kevesebben dohányoznak

Idén rekord mértékben csökkent a dohányosok aránya Japánban, ami az erőteljesebb ellenreklámoknak és a szigorúbb tiltó intézkedéseknek köszönhető.
2007. október 17. szerda 20:30 - Hírextra

Szerdán közzétett felmérési eredmények arról tanúskodnak, hogy Japánban a dohányosok aránya a tavalyi 26,3-ről kereken 26 százalékra csökkent a felnőtt lakosság körében, s ez a szám még sosem volt ilyen alacsony.

A dohányzó japán férfiak aránya a tavalyi 41,3 százalékról 40,2-re csökkent, míg a dohányzó japán nők aránya kissé megnövekedett: 12,4 százalékról 12,7-re.

Összességében a dohányzás mérsékelt csökkenése tapasztalható - mutatott rá a felmérést készítő Japan Tobacco Inc., az ország legnagyobb dohányipari vállalata.

A felmérés 2007 májusában készült, 32 ezer felnőttet kérdeztek meg e-mailben, és mintegy 60 százalékuk (19 ezer) válaszolt.

A távol-keleti országban számos étteremben létesítettek nem dohányzó részleget, a legtöbb nyilvános helyen, így a kórházakban is tilos a dohányzás, sőt egyes taxivállalatok is tiltják a füstölést gépkocsijaikban.

Japánban a világon az egyik legmagasabb a dohányosok aránya. Az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 18 százaléka dohányzott 2003-ban, míg Nagy-Britanniában ez az arány 25,5 volt ugyanebben az évben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását