2024. május 17. - Paszkál

Gyenge lábakon áll a világ

A budapesti Belvárosban rendezett figyelemfelkeltő akcióval akarta felhívni a figyelmet tucatnyi civil szervezet szerdán, a szegénység elleni harc világnapján, hogy Magyarországon mintegy kétszázezer ember éhezik.
2007. október 17. szerda 15:30 - Hírextra

A civil szervezeteket tömörítő Globalance csoport aktivistái - mintegy harmincan - a belvárosi luxusüzleteket felsorakoztató utcákon vonultak végig zeneszóra, gólyalábat és óriásbábokat is használva a figyelemfelkeltés érdekében. A csoport tagjai által osztogatott röplapok szégyennek nevezték a szegénységet, elfogadhatatlannak azt, hogy a világban 800 millió ember éhezik, másfél millió szegény él Magyarországon, növekszik az egyenlőtlenség szegények és gazdagok között.
A szerdai utcaszínházas figyelemfelkeltő akciót Gyenge lábakon áll a világ címmel négynapos konferencia és fesztivál követi a Globalance szervezésében "a világrendetlenségről" Budapesten.

Az ENSZ közgyűlése október 17-ét 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává. A világnap gondolata Joseph Wresinski atyától, az ATD (Segítség mindenfajta nyomorúság ellen) - Negyedik Világ mozgalom alapítójától származik. Magyarországon 1996 óta emlékeznek meg a szegénység elleni harc világnapjáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását