2024. április 18. - Andrea, Ilma

Citromos emberhúst fogyasztott

Kisütötte, zöldcitrommal ízesítette és evett megfojtott barátnője alkarjából az ügyészség gyanúja szerint az a mexikói költő és horrorszerző, akit a múlt héten fogtak el.
2007. október 17. szerda 14:04 - Hírextra

Jose Luis Calva éppen a Kannibalisztikus ösztönök című új regényén dolgozott, amikor a rendőrök meglepték otthonában. Kannibalizmus gyanúja miatt letartóztatták. Azt már bevallotta, hogy meggyilkolta barátnőjét, Alejandra Galeanát, de tagadja, hogy evett is volna az áldozat testéből, azt állítja, hogy a kutyákat akarta etetni vel - közölte a mexikóvárosi ügyészség.

A konyhaasztalon feltálalt húsról, illetve a serpenyőből és a villáról vett mintákról az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat kimutatta, hogy emberi alkarizomzatból származnak. Most DNS-vizsgálattal próbálják megállapítani, hogy a kisütött hús a 32 éves asszony testéből származik-e.

Két vagy három nap is eltelhetett a nő halála és a szörnyű felfedezés között, és "ez túl hosszú idő ahhoz, hogy Calva emésztőrendszerében ki tudjuk mutatni az áldozat húsának nyomait" - mondta Octavio Romulo Salas ügyész. Hangsúlyozta azonban, hogy a hatóság feltételezése szerint a gyanúsított evett a nő húsából.

Az alkardarabok mellett lime-ot is találtak a rendőrök az asztalon, és úgy gondolják, a zöldcitromot a húsra akarta facsarni Galva, miután megfojtotta, majd feldarabolta áldozatát és kisütötte a húst. A nyomozók egy szekrényben az asszony felsőtestére bukkantak, egyik alsó lábszára pedig a hűtőszekrényből került elő.

Találtak még késeket, egy dobozvágó szikét, több helyen vérfoltokat és egy pár cipőfűzőt, Calva valószínűleg ezzel fojtotta meg barátnőjét. Befejezetlenül maradt regényének címlapján egy rajz látható, amely Hannibal Lecternek, a Bárányok hallgatnak című horrorfilm kannibáljának védőmaszkos arcképe alapján készült és a gyanúsított arcvonásait idézi.

Egy tanú, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, elmondta a nyomozóknak, hogy Calva az állatos pornó rajongója, sokat foglalkozott boszorkánysággal, kedvenc olvasmánya pedig De Sade márki, a szadizmus névadójának Szodoma 120 napja című regénye.

Az ügyészség szerint a gyanúsított elbeszélései és versei kézzel másolt példányainak eladásából élt. Ebből finanszírozta jelentős kokain- és alkoholfogyasztását is. Munkáit egy másik, meg nem nevezett barátnője árusította az utcán példányonként egy dollár körüli összegért (176 forint). A 40 éves férfi erővel kényszerítette őt, hogy árulja a műveket.

A nyomozók elmondták, hogy az esetet túlélő barátnő beszámolója szerint Calva kezdetben sármos, lenyűgöző személyiségnek tűnt, költeményeivel és rózsáival pedig teljesen elnyerte a bizalmát, de hamar elkezdett féltékenykedni, basáskodott felette és egyszer öngyilkosságot kísérelt meg.

A horrorszerzőnek köze lehet további két nő halálához. Az áldozatok feldarabolt holttestét kartondobozokban és bőröndökben találták meg Mexikóváros különböző pontjain 2004 és 2007 között. Mind a két nőt megfojtották, mint Alejandra Galeanát. Az egyik áldozat keze és lábfeje nem került elő.

A gyanúsított lakásához a meggyilkolt nő családja vezette el a rendőröket a múlt héten pénteken. Calva megpróbált lemászni az emeleti lakás erkélyéről, de lezuhant. Fejsérülést szenvedett, jelenleg kórházban ápolják. Valószínűleg gyilkossággal vádolják majd, akár 50 év börtönbüntetést is kaphat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását