2024. április 24. - György

A parlament játszótéri homokozó

Az igazi nagy baj nem az, hogy a politika szereplői a parlamentet játszótéri homokozónak tekintik, és egymással szórakoznak, hanem az, hogy az ország lassan marad le és megy tönkre - mondta Herényi Károly az MDF parlamenti frakciójának vezetője miskolci s
2007. október 17. szerda 22:02 - Hírextra

Az ellenzéki politikus úgy vélte, az állam továbbra is "azon töri a fejét", hogy a lehető legtöbb pénzt vegye el a polgároktól, és a lehető legtöbb pénz felett rendelkezzen.

Az MDF-nek az adótörvényekkel kapcsolatban az a legnagyobb problémája, hogy "egy lépést sem tettünk az adóreform felé" - fogalmazott a frakcióvezető. Megjegyezte: ezt beismerte a kormányzat is, hiszen csak egyszerűsítésekről beszél, "ami hat évnyi kormányzás után több, mint felháborító, több, mint felelőtlenség".

A költségvetési törvényjavaslattal kapcsolatban Herényi Károly arról beszélt, hogy a kormány nem csökkenti saját kiadásait, sőt néhány százalékkal még növeli is.

"Szó nincs kormányzati megtakarításról" - szögezte le, hozzátéve, hogy az MDF számításai szerint a forgalmi adóból származó bevétel mintegy 7 százalékkal növekszik majd jövőre, az idei 1970 milliárd forintról 2100 milliárdra, és ha levonjuk a tervezett infláció mértékét, akkor láthatóvá válik az "adómegszigorítás".

Herényi Károly azt mondta, hogy az adóteher 2008-ben mintegy 10 százalékkal növekszik majd, a kormányzati kiadások pedig 0,4 százalékkal emelkednek, tehát "nem jó irányba mennek a dolgok".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását