2024. március 29. - Auguszta

A Magyar MTV első hete

A hónap elején indult a magyar MTV adása, első tapasztalatairól tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót, s bejelentették, hogy a SWUNG című műsort Winkler Róbert mellett Ákos és Erdélyi Zsolt vezeti.
2007. október 12. péntek 07:23 - Hírextra

A magyar MTV-vel együtt debütált Európában Gwen Stefani legújabb klipje. Az MTV hangja Kolovratnik Krisztián, a fiatal színész.

A rock, az indie és az elektronikus műfajok mellett minden zenének itt a helye, amely az MTV szellemiségével és színvonalával összeegyeztethető. Tipikus hazai előadók a Belga, Yonderboi, Neo, a külföldiek közül Franz Ferdinand, Muse és a Red Hot Chili Peppers.

A sajtóértekezleten megjelent Bill Roodey, az MTV Networks International alelnöke, aki hangsúlyozta Magyarország híd szerepét a zenés televízió kelet-közép-európai térségében. Bhaneet Singh, az MTV Network International ügyvezető igazgatója kijelentette: szorgalmazni fogja, hogy Magyarországon is rendezzenek MTV Music Awards gálát.

Az új csatorna a progresszív, trendérzékeny fiatalokat szólítja meg - fogalmazott Málnay B. Levente, a magyar MTV vezérigazgatója. Az MTV Magyarországon saját stábbal dolgozik. Az összes nagy kábeltévé-szolgáltatatónál fogható, 1,6 millió háztartásban érhető el az MTV Europe helyén.

Elhangzott, hogy a csatorna tartja a kapcsolatot a kiadókkal, de a klubokon keresztül figyel azokra az előadókra is, akik még nem kerültek a kiadók látókörébe. Nem feledkeznek el a törzsközönségnél idősebbekről sem, bár az ő igényeiket inkább a hálózathoz tartozó VH1 csatorna igyekszik kielégíteni.
A programban a hálózatból átvett, többnyire szinkronizált és saját gyártású műsorok szerepelnek. A külföldi MTV csatornákról ismert My Own, Made, Pimp My Ride, Viva La Bam és a South Park mellett vannak hazai készítésű műsorok. A csatornával együtt indult a magyar MTV honlapja (www.mtv.co.hu), amelynek végleges változata a felhasználók igényeihez alkalmazkodva januárra készül el.

A SWUNG című műsort október 15-én 22 órától sugározzák.

A műsor stúdiójának díszleteit Kentaur tervezte. A műsorvezetők vendégeikkel és a nézőkkel együtt időszerű társadalmi és zenei eseményeket taglalnak, de a politika tabu.

A SWUNG és a FELHAJTÁS, valamint az MTV TOP SELECTION, MTV-M, MTV ID címmel induló magyar gyártású műsorok mellett válogatásműsorokat is láthatnak az MTV nézői. A friss klipek az Üdesüss című összeállításban minden hétköznap délután futnak, reggel látható a Korai Dalömlés, éjszaka Insomnia című non stop program.

Az MTV TOP SELECTION, a magyar MTV heti listája hétköznap kétszer látható. Az MTV-M-en hétköznap egy-egy ismert arc 10 kedvenc klipje kerül adásba, saját konferálásában. Az MTV ID-ben az MTV magyar nézők egyperces kisfilmjei közül hetente a legjobb harmincat mutatják be.

Az MTV Networks International a világ vezető szórakoztató márkáit foglalja magába. A Music Television, a VH1, a Nickelodeon, a The Music Factory, a VIVA, a Flux, a Paramount Comedy, a Comedy Central, a Game One és a IFILM a világ 160 országának 508 millió háztartásában látható 32 nyelven.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását