2024. május 17. - Paszkál

121 szabálytalanságot tártak fel

Budapest, 2007. október 10., szerda (MTI) - Az Európai Bizottság felfüggesztheti azon kifizetéseket, amelyeket súlyos szabálytalanságok öveznek – nyilatkozta a szerdai Magyar Nemzetnek a testület regionális fejlesztéspolitikai biztosának szóvivője.
2007. október 10. szerda 10:20 - Hírextra

Mint írják, az Európai Bizottság (EB) regionális fejlesztési biztosa tud a magyarországi uniós pénzek felhasználása körüli botrányokról, és ismeri az Állami Számvevőszék (ÁSZ) EU-s támogatásokról szóló jelentését, mely jelentős elmarasztalásoknak is hangot ad – derül ki Danuta Hübner regionális fejlesztéspolitikai EB-biztos hivatalának a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójához eljuttatott nyilatkozatából.

A biztos hivatala szerint a magyar hatóságok feladata az uniós pénzek elosztásánál „a szabálytalanságok megelőzése, feltárása, orvoslása, illetve jelentése a bizottságnak”. A biztos szóvivője szerint azonban a magyar hatóságok hivatalos formában nem értesítették őket az utóbbi hetek visszaélésgyanús eseteiről. A bizottság feladata ugyanakkor „meggyőződni arról, hogy a tagországban gördülékenyen működő vezetési és ellenőrzési rendszer működik, és az EU-s alapokat hatékonyan és szabályszerűen használják fel” – tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását