2024. április 26. - Ervin

Rekordnagyságú támogatás az utánpótlásnak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) öt céggel kötött megállapodása értelmében az utánpótlás-válogatottak (U17, U19, U21) rekordösszegű, összesen 120 millió forintos támogatásban részesülnek a következő egy évben - hangzott el az MLSZ sajtótájékoztatóján.
2007. október 9. kedd 16:03 - Hírextra

A fiatalok sikeres szereplése érdekében a Market Építőipari Zrt., a Hydro Building Systems, a Metál Hungária Holding Zrt., a WIS Befektetési és Kereskedelmi Zrt, valamint a Gropius Építőipari Zrt fogott össze.

"Rendkívüli esemény ez az MLSZ életében. Labdarúgásunk építésében hatalmas mérföldkőhöz érkeztünk. Az ilyen jellegű támogatások elengedhetetlenek ahhoz, hogy felzárkózzunk az európai mezőnyhöz" - nyilatkozta az ünnepélyes szerződéskötést megelőzően Kisteleki István MLSZ-elnök.
Ez az összeg főként abban segíthet majd az utánpótláscsapatoknak, hogy egy adott selejtező tornára a lehető legprofibb feltételek mellett - edzőtáborok, komoly ellenfelekkel edzőmeccsek - készülhessenek fel.

"Nyár óta egy új alapokra helyezett utánpótlásképzés zajlik Magyarországon. Ahogyan azt az eredmények is mutatják, az indulás nagyon jól sikerült. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a régi magyar futball hagyományait a jelenkor újításaival ötvözzük" - mondta Bicskei Bertalan, az MLSZ szakmai igazgatója.

Az eseményen ott voltak az említett válogatottak szövetségi edzői is, azaz Róth Antal (U21), Sisa Tibor (U19) és Zsivóczky Gyula (U17), akiknek egybehangzó véleménye szerint egy ilyen szponzori megállapodás nagy mértékben javíthat a csapatok teljesítményén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását