2024. április 20. - Tivadar

Táplálkozással az egészségért

Több tanulmány is utal arra, hogy a magas zsírtartalmú étrend hosszabb távon elősegítheti az emlőrák kialakulását - mondta az MTI-nek Somogyi Gyöngyi, A rák ellen, az emberért, a holnapért Társadalmi Alapítvány dietetikus munkatársa.
2007. október 2. kedd 14:29 - Hírextra

A megfelelő táplálkozás az egészség megőrzésében és visszaszerzésében is döntő szerepet játszik. Főként olyan élelmiszereket kellene fogyasztani, amelyek a test számára biztosítják mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat, enzimeket, amelyek többnyire hiányoznak az élelmiszeripari termékekből - állítja az alapítvány.

A daganatos betegségek kezelésének is egyik alappillére a táplálkozás. A rák ellen, az emberért, a holnapért Társadalmi Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a helyes étkezésre, és ennek megismertetéséhez különböző programokat szervez.

Az 1997-ben létrejött Támaszadó Szolgálat kapcsán minden hónapban életmód tanácsadással egybekötött előadásokat tart.

Egy másik nagy programja az Egészség konyha, amely régebben Tankonyha elnevezéssel futott.
A négy alkalomból álló program során a résztvevők dietetikussal beszélik meg az egészséges táplálkozás alapjait. Két csoportot indítanak, az egyiket kifejezetten daganatos betegségben érintetteknek. A másik csoportban a prevenció, az egészségmegőrzés iránt érdeklődők jelentkezhetnek - ismertette a programot Somogyi Gyöngyi.

A rák kialakulásában több tényező játszik szerepet. Az egyik a magas zsírtartalmú étrend, illetve az alkoholfogyasztás is magas befolyásoló tényező.

"Úgy nem lehet egészségesen táplálkozni, hogy nem töltünk időt a konyhában. A nők családfenntartó szerepét kellene megerősíteni, hogy otthon főzzék meg a főzeléket vagy más ételt, és ne porból keverjék össze" - tette hozzá Somogyi Gyöngyi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását