2024. május 7. - Gizella

2009-ben érkezik a Skoda Yeti

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Skoda hamarosan a Yeti tanulmány alapjaira épülő SUV modellel jelentkezik. Az ötödik családtag a VW Tiguannal közös padlólemezre épül és várhatóan 2009-ben kerül a márkakereskedésekbe.
2007. október 2. kedd 18:03 - Hírextra
A Skoda sem szeretne kimaradni a kisméretű SUV-ok divatjával együtt járó hatalmas bevételekből, ezért a nemrég debütált Yeti tanulmányukat hamarosan szériagyártásban láthatjuk. A Tiguan alapjaira felépülő modell gyártása Csehországban zajlik majd, de a műszaki tartalom nem okoz nagy meglepetést.

A néhány éven belül megjelenő SUV további munkahelyeket teremt a Kvasiny-ben található gyárban, amelynek modernizálása is a közeljövőben várható. A másik, Mladá Boleslav-ban található cseh üzem továbbra is a Fabia és Octavia modellek gyártását végzi, amelybe a pozsonyi VW gyár is besegít.



Nem nehéz megjósolni, hogy nagy sikere lehet a szabadidő Skodának is, hiszen a konkurensekhez képest kedvező árfekvésével elsősorban az árérzékeny piacokat célozza meg, így többek között Magyarországot is. Ezt a receptet a cseh gyár már sikerre vitte Octavia modelljükkel, hiszen az egész család számára kényelmes, elérhető árfekvésű középkategóriás modell bemutatása óta egyre nagyobb eladásokat produkál.

A Yeti széria verziójáról egyelőre nem áll sok információ rendelkezésre. A körülbelül 4,4 méter hosszú, négykerék-hajtású SUV minden bizonnyal megkapja a 140 lóerős kétliterest dízelt, de az 1,9 literes PD TDI is valószínűleg a kínálat részét képezi majd. A városi-terepes Skoda 2009-nél hamarabb semmiképpen nem kerül a szalonokba.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását