2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megverték a címvédőt a melegek

A házigazda Argentína egyik csapata győzött a homoszexuális labdarúgóklubok idén már tizedik alkalommal, Latin-Amerikában első ízben megrendezett világbajnokságán, amelyen a klasszikus focihoz hasonlóan két ősrivális összecsapására, argentin-brit párviada
2007. szeptember 30. vasárnap 20:55 - Hírextra

Az Argentin Dogok 1:0-ra verték meg a döntőben az eddigi címvédőt, a brit Stonewall csapatot, s ezzel automatikusban bejutottak a jövő évi londoni vb-re.

A fociőrült Argentína toleranciájáról híres fővárosában, Buenos Airesben rendezett, s szombaton véget ért tornán rekordszámú, összesen 28 csapat vett részt: 19 csapat az amerikai kontinensről, hét Európából és kettő Ausztráliából. Az eseményt a nemzetközi meleg labdarúgó szövetség, az IGLFA rendezte az Argentin Labdarúgó Szövetség támogatásával.


A csapatok önerőből jutottak el a viadalra, de például a chilei játékosokat Michelle Bachelet államfő személyes adományával támogatta. A focinagyhatalom Brazília képtelen volt csapatot küldeni.

A szervezők szerint a helyszín kiválasztásában szerepet játszott, hogy Buenos Aires messzemenően toleráns a másság iránt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását