2024. április 25. - Márk

Izmos hibridek

Tovább folytatódik a japán gyártó hibridoffenzívája. A jövő elektromos és benzinmotorral szerelt Lexusai alacsonyabb emissziós értékeket és még nagyobb teljesítményt ígérnek.
2007. szeptember 28. péntek 18:05 - Hírextra
A Lexus már nem csak Amerikában, vagy éppen Ázsiában, hanem az öreg kontinensen is egyre nagyobb veszélyt jelent az eddig egymással harcoló, de kiválóan éldegélő német gyártókra. Ezt ők is megérezték, amit a két nagy rivális, a BMW és a Mercedes együttműködése is jelez.

Eközben viszont Japánban sem ülnek tétlenül, a Lexus mérnökei most például a hibird technológia továbbfejlesztésén törik a fejüket. Nem eredménytelenül, hiszen a legújabb közlemény szerint a közeljövőben kedvezőbb fogyasztású, károsanyagkibocsátású és emellett még nagyobb teljesítményű modellek érkeznek.



Bár konkrét információnk nincs új típusok érkezéséről, Jim Farley, a Lexus menedzsere elmondta, hogy meglehetősen széles vásárlóréteg hajlandó többet fizetni a környezetkímélő modellekért, pláne ha azok a nagy lökettérfogatú motorokkal ellátott hajtásláncokhoz hasonló, vagy jobb teljesítményt nyújtanak. Itt jönnek képbe a hibridek, melyek amellett hogy városban módfelett takarékosak, a gyorsan mozgósítható Newtonméterek révén dinamikusak is. Egyetlen igazi hátrányuk az akkumulátorok miatt megnövekedő tömeg, de ezek méretét a technológia fejlődéséből eredően folyamatosan csökkentik.

A képünkön látható LS600h a hibrid technológia legújabb képviselője, melynek V8-as motorja az elektromotor segédletével 12 hengeres motorokat meghazudtoló teljesítménnyel tol, miközben fogyasztása egy átlagos hathengeres szedán "takarékosságát" ígéri. Még az idei évben Európa-szerte 2000 darab eladását tervezik, amely az autó versenyképes árát és tulajdonságait tekintve nem tűnik utópisztikus elképzelésnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását