2023. október 5. - Aurél

Honvágyuk volt a krokodiloknak, hát hazamentek

400 kilométert kutyagolt, avagy krokodilagolt honvágytól hajtva három krokodil Ausztráliában, miután messzire telepítették őket szülőhelyüktől. A "bumeránghüllők" az utat nemigen jegyezhették meg, mivel helikopterrel kerültek 400 kilométernyire otthonuktó
2007. szeptember 28. péntek 10:25 - Hírextra

A honvágyas krokodilok hazamenetele igencsak meglepte a szakértő tudósokat is, de tévedésről nemigen lehet szó, mivel a krokodilokra nyomkövetőket szereltek kitelepítésükkor. A csodálkozás oka kettős: egyrészt eddig azt hitték, hogy a krokodilok hamar elfáradnak, ám most megmutatkozott, hogy képesek hatalmas távolságokat megtenni. Másrészt hazatalálási képességük is döbbenetes, navigációs "rendszerük" feltehetően a madarakéhoz hasonló, amelyekkel amúgy a legközelebbi rokonságban állnak az összes hüllő közül.

Ausztráliában gyakran megesik, hogy kedvelt fürdőhelyek környékéről eltávolítják az odatévedt krokodilokat, ám bumeránghajlamuk felfedezésével megkérdőjeleződik ennek értelme - adta hírül a BBC honlapja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását