2023. május 28. - Emil, Csanád

Édes gondok

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára szerint a cukorrépa jövőre meghatározott uniós ára rendkívül alacsony. Kelemen István főtitkár a Független Hírügynökségnek elmondta: jövőre 25 eurót adnak tonnánként a cukorrépáért az EU-ban. "Ilyen
2007. szeptember 27. csütörtök 06:44 - Hírextra
A főtitkár azután beszélt erről, hogy szerdán az Európai Unió mezőgazdasági miniszterei az uniós cukorreform további támogatásáról döntöttek. Az Európai Tanács azt szeretné, ha 2010-re 3.8 millió tonnával kevesebb cukrot termelnének az EU-ban. Az eddigi tapasztalatok szerint eddig a termelők túl kevés kvótát adtak vissza, mindössze 2,2 millió tonnát. A Tanács ezért további lépésekkel ösztönözné a termelés csökkentését. Ehhez pedig az is szükséges, hogy kisebb területen termesszenek cukorrépát.

Kelemen István beszámolt arról is, hogy tárgyalásokat folytatnak a cukorgyártókkal: hogyan tudnák mégis gazdaságossá tenni a cukorrépa-termesztést idehaza. A főtitkár szerint közös érdekről van szó, hiszen ha nincs cukorrépa, akkor a gyárak sem tudnak termelni. A gyártók például a szállításnál, a gépbeszerzésnél vagy a növényvédő szerek vásárlásánál tudnának a termesztőknek segíteni - mondta Kelemen István. A főtitkár szerint október végére tudnak megállapodni a gyártókkal a lehetséges együttműködésről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását