2020. július 14. - Őrs, Stella

58 milliárdra lehet pályázni

Október 4-én teszik közzé az uniós turizmusfejlesztési pályázatokat. Csaknem 250 beruházás részesülhet több mint 58 milliárd forintos támogatásban az egészség-, az öko-, kulturális és borturizmus területén.
2007. szeptember 27. csütörtök 16:07 - Hírextra
Az ország GDP-jének 8,5 százaléka és 400 ezer munkahely - ezt jelenti ma a turizmus Magyarországnak. Az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 142 turisztikai beruházás részesült hozzávetőleg 31 milliárd forintos uniós támogatásban. Megszépülhetett Balatonfüred és Gyula belvárosa, a gyöngyösi Orczy kastély, a sárvári Nádasdy vár és elkészülhetett az M3 ökoturisztikai park Polgáron.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 300 milliárd forinttal támogatja az ágazatot 2013-ig. Az októberi, első pályázati csomagban zömmel önkormányzatok, azok társulásai, egyházak, non-profit szervezetek pályázhatnak. Külön kiírás szól majd a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetében megvalósuló fejlesztésekre.
Szervesen illeszkedik a program céljaihoz a novemberi szálláshely-fejlesztési csomag, ami 130 beruházás megvalósulását segíti 26 milliárd forintos uniós pénzből.

A program harmadik eleme a jövő év első negyedében megjelenő, a térségi és kistérségi turisztikai szervezetek létrehozását célzó program. Ezek a koordinációs feladatokat látnak majd el, valamint összehangolják a térség turisztikai kínálatát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását