2024. május 19. - Ivó, Milán

Támogatva az MTV kuratóriumának beszámolói

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága keddi ülésén támogatta a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány Kuratóriumának a 2004. és a 2005. évi tevékenységéről szóló beszámolóit.
2007. szeptember 26. szerda 07:55 - Hírextra

A testület tíz kormánypárti igen, négy ellenzéki nem, és három tartózkodó szavazat mellett találta általános vitára alkalmasnak az MTV-t felügyelő kuratórium tevékenységéről szóló két beszámolót.
Czeglédi László, a közalapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta: 2004 az "alapozás", 2005 a "felfelé indulás" éve volt. Az MTV életében 2004 azért volt az alapozás éve, mert ekkor sikerült megállítani a korábbi években megfigyelhető, egyre növekvő veszteség tendenciáját. A tévé kilencmilliárdos veszteséggel zárt 2003-ban - mutatott rá.

Közölte: 2005 az egyik legnehezebb év volt, ugyanakkor az év végére pozitív mérleggel zárt az MTV, amelyben szerepe volt az Országgyűlés által nyújtott támogatásnak.

Czeglédi László elmondta: a szervezeti és jogi függetlenség "többé-kevésbé" megvalósult, a gazdasági függetlenség területén szükséges a továbblépés. Azt szeretnénk elérni, hogy feladatnak megfelelő finanszírozást teremtsen meg az Országgyűlés - jegyezte meg.

A testület kormánypárti és ellenzéki tagjai egyaránt hangsúlyozták, hogy mint a beszámolók is mutatják, szükség van új médiaszabályozásra.

Cser-Palkovics András (Fidesz) felháborítónak nevezte, hogy a köztévében nyolcvan százalékos a kormánypárti megjelenési arány.

Tellér Gyula (Fidesz) arról beszélt: a magyar médiavilágban "individualista és neoliberális szemlélet uralkodik". "Ennek a szemléletnek az elvi alapjairól a közszolgálatiság kérdése nem oldható meg" - fűzte hozzá.

Jánosi György (MSZP), a bizottság alelnöke azt mondta, hogy az MTV a konszolidáció irányába halad, és vizsgálatok szerint a közszolgálati tévére a kiegyensúlyozottság jellemző.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását