2024. május 19. - Ivó, Milán

Roger Moore Bécsben és Budapesten

Az osztrák fővárosban gyerekkönyvet mutat be, Budapesten Saint-Saens Állatok farsangja című darabjának narrátora lesz Sir Roger Moore, aki az UNICEF jószolgálati nagyköveteként látogat el a két fővárosba.
2007. szeptember 24. hétfő 09:45 - Hírextra

Bécsben Beate Maxian „2010 és még több éjszaka“ című mesekönyvének jövő keddi bemutatóján vesz részt az egykori „Angyal“, aki 1991 óta jószolgálati nagykövete az ENSZ Gyermekalapjának, az UNICEF-nek.

A négy nyelven – angolul, németül, spanyolul és franciául – megjelenő könyv tizennyolc, gyermekekről szóló mesét tartalmaz. A sivatag közepén a tengerről ábrándozó kisfiú, a világ első könyvét megtaláló testvérpár és a Shába királynőjével találkozó utcagyerekek története segít a gyerekeknek megérteni a felnőttek világát.

A 180 oldalas kiadványt Helmut Kapeller a világ legkülönbözőbb tájain élő gyermekekről készült felvételei illusztrálják, a könyv eladásából származó bevétel egy része az UNICEF programjait támogatja.

Egy hónappal később Budapestre is ellátogat a hétszeres James Bond. Itt a Nemzeti Filharmonikusoknak az UNICEF javára adott koncertjén működik majd közre 2007. október 29-30-án. Saint Saens „Állatok farsangja“ című darabjának lesz a narrátora a Művészetek Palotájában.
Roger Moore 1991 óta jószolgálati nagykövete az UNICEF-nek, a szervezettel és tevékenységével még Audrey Hepburn ismertette meg, amikor felkérte, hogy vegyen részt egy amszterdami díjátadó gálán és az azt megelőző sajtótájékoztatón. Humanitárius munkájáért 2003-ban lovaggá ütötték.
Az UNICEF-et, az ENSZ Gyermekalapját 1946-ban hozták létre, hogy segítsenek a 2. világháború után éhező, fagyoskodó gyerekeken. A szervezet céljai azóta sem változtak. Ma is pártatlanul és megkülönböztetés nélkül nyújt segítséget a világ legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekeinek: védőoltás programokat hajt végre Afrikában, élelmiszert, takarókat, tiszta vizet biztosít a számukra a menekülttáborokban és iskolákat épít.

Az UNICEF programjait kizárólag kormányok önkéntes hozzájárulásaiból és adományokból finanszírozzák. A magyar adományozók évente csaknem 1 millió dollárral támogatják a szervezet programját.

Forrás: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását