2024. április 19. - Emma

Bemutatták a díjnyertes darabot

A Magyar Dráma Napját ünnepelve, Tatabányán mutatta be ifjúsági színjátékíró pályázatának díjnyertes darabját a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány. A versenyen Kovács Dániel Gábor A libikóka című darabjával nyerte el a zsűri tetszését.
2007. szeptember 23. vasárnap 08:39 - Hírextra

A XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány 16-26 év közötti fiatalok részére hirdetett pályázatot egyfelvonásos színdarab írására, a "A harmadik évezred küszöbén" mottóval, a pályázatra 37 mű érkezett. A díjnyertes alkotás szerzője 26 éves, az idén diplomázott politológia-történelem szakon. A művet a Kamikaze Akciócsoport művészei adták elő, felolvasószínház-jelleggel, rendezte Szabados Mihály.

A művek értékelésében Cs. Tóth János a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó vezérigazgatója, Gyurkovics Tibor Kossuth-díjas író, Linka Ágnes a Magyar Rádió szerkesztője, Siposhegyi Péter író és Schubert Éva színművésznő vett részt.

A XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány 1994 óta szervezi a Drámaíró Versenyeket, Európában egyedülálló módon teremtették meg a játékformát, melyben egy aznap megjelenő napilap kisorsolt írásából három író néhány óra alatt egyfelvonásos darabot rögtönöz.

Tehetségkutató versenyeken 1996 óta biztosítanak lehetőségeket fiataloknak. Ezeken a pályázati rendszert alkalmazták, mert "ifjakat nem szabad a rögtönzés stresszének kitenni" - fogalmazott Siposhegyi Péter. A tehetségkutatókkal az alapítvány kimozdult Budapestről, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém és Kaposvár is helyet adott rendezvényeiknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását