2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fidesz: ne hagyják futni Kabait!

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel a rendőrség politikai célokra történő felhasználásával, és haladéktalanul szerezzen érvényt a törvénynek, a jogerős bírósági ítéletnek!
2007. szeptember 22. szombat 10:35 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc előszeretettel beszél mostanában rendről, törvényességről, a szabálykövető polgári magatartásról. Mindez azonban a jelek szerint nem vonatkozik az MSZP-s politikusokra. Az MSZP egyre kilátástalanabb harcot folytat a törvényes renddel. A Zuschlag-féle új Tocsik-ügy szálai egészen Gyurcsány Ferenc dolgozószobájáig érhetnek; köztörvényes bűncselekmény miatt kell felelnie a szocialisták Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőjének; sikkasztásért négy és fél évet kapott egy MSZP-s fővárosi kerületi önkormányzati képviselő.

És a legújabb botrány: a rendőrség tudtával, a rendőrök által ismert helyen "rejtőzködik" jogerős börtönbüntetése elől Veres János szocialista pénzügyminiszter korábbi politikus- és üzlettársa, Kabai Károly. Egy végzetesen legyengült ország képét mutatja, hogy a magyar rendőrségnek fél nap sem volt elég arra, hogy állampolgári bejelentés alapján kivonuljon a helyszínre, és érvényt szerezzen a törvénynek. A rendőrség mossa kezeit, magyarázkodik, de nem tudja eloszlatni a gyanút, hogy politikai döntés született arról: futni hagyják a pénzügyminiszter volt politikus- és üzlettársát. A Fidesz szerint ez elfogadhatatlan; felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel a rendőrség politikai célokra történő felhasználásával, és haladéktalanul szerezzen érvényt a törvénynek, a jogerős bírósági ítéletnek!

Szijjártó Péter,
a Fidesz szóvivője

Kiadó: FIDESZ frakció

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását