2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kampány a "cyber-zaklatások" ellen

A brit kormány figyelemfelhívó kampányt indított az iskolákban és a fiatalok által kedvelt internetes közösségi oldalakon az úgynevezett "cyber-bullying" ellen, írta pénteken a BBC internetes oldalán.
2007. szeptember 21. péntek 14:01 - Hírextra
Míg régen az iskola erős gyereke tartotta rettegésben a nála gyengébb társait, a mostani korosztálynak már nem kell feltétlenül fizikai fölényben lennie, hogy erőszakoskodni tudjon, és lelki terrorban tartsa kiszemelt áldozatait. Ilyen lehet amikor a másik gyereket kellemetlen helyzetben ábrázoló, mobiltelefonnal készített fényképet raknak fel a netre, személyes információkat hoznak valakiről nyilvánosságra, a másik virtuális személyazonosságának ellopásával írnak, vagy egyszerűen csak rágalmak terjesztenek a különböző közösségi oldalakon.

A miniszter kiemelte, hogy azért igazán alattomos ez a módszer, mert az elkövető névtelenségbe burkolózhat. Balls felhívta a figyelmet arra, hogy már azzal is elkövetővé válhat valaki, ha egyszerűen csak tovább küld egy másikat kellemetlen helyzetben bemutató videofelvételt, vagy fényképet.

A brit kormány kutatása arra is kitért, hogy az iskolásoknál lévő fényképes mobilok segítségével a tanárok is könnyen áldozatok lehetnek, amikor őket nevetségesnek feltüntető dolgokat raknak fel diákok az internetre, hamis vádakat terjesztenek róluk, vagy a világhálón keresztül fenyegetik meg őket.

A kampányhoz jótékonysági szervezeteken és a tanárszakszervezeteken kívül csatlakoztak a cyber-zaklatásokhoz eszközöket biztosító cégek is: az MySpace, Bebo és a YouTube is részt vesz a netes erőszakoskodás elleni fellépéshez
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását