2024. április 28. - Valéria

A szerb vezetéssel tárgyal Del Ponte

A nemzetközi törvényszék főügyésze tárgyalni fog Boris Tadics szerb elnökkel, Vojiszlav Kostunica kormányfővel és több más magas rangú szerb vezetővel. A látogatást követően az Európai Unió kérésére a főügyész jelentést készít Belgrád együttműködéséről.
2007. szeptember 20. csütörtök 08:27 - Hírextra
Carla Del Ponte legutóbb három hónappal ezelőtt járt Belgrádban, a mostani látogatás célja pedig annak megállapítása, hogy azóta történt-e előrelépés az együttműködésben..

A hágai törvényszék négy szerb nemzetiségű személy letartóztatását és kiadását várja el Belgrádtól, akiket háborús bűnök elkövetésével vádol. Ők: Radovan Karadzsics, a boszniai szerbek volt politikai vezetője, Ratko Mladics, a boszniai szerb katonai erők egykori tábornoka továbbá Sztojan Zsupljanin és Goran Hadzsics.

Szerbia a múlt héten fejezte be az Európai Unióval a társulási és stabilizációs megállapodás aláírását megelőző utolsó tárgyalási fordulót. Brüsszel azonban jelezte, hogy az aláírásra csakis akkor kerülhet sor, ha Belgrád eleget tesz Hága iránti kötelezettésének, és kiadja a négy háborús bűnöst.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását