2024. május 2. - Zsigmond

Lőrincz Tamás kibírkózott egy kvótát

Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 66 kilós súlycsoportjában a bakui birkózó-világbajnokságon, miután két menetben legyőzte a venezuelai Endrix Arteagát a vigaszágon, s így a bronzéremért mérkőzhet az amerikai Justin Harry Lesterrel.
2007. szeptember 17. hétfő 18:05 - Hírextra

A 19 éves magyar Európa-bajnok az első két percben parterhelyzetből úgy eldobta a riválisát, hogy neki már le sem kellett térdelnie, rögtön következhetett a második felvonás. A kötöttfogásban már-már szokásos egyperces tusakodás után először a venezuelainak kellett letérdelnie, de Lőrincz ezúttal nem tudott vele mit kezdeni.

Fordított helyzetben Arteaga sem volt eredményesebb, így utolsó szerzett pontjával Lőrincz nyerte a menetet, egyben a meccset és a biztos olimpiai kvótát is.

Struhács György szövetségi kapitány úgy véli, "a pekingi küszöbön elbukott" Klimentnek is jó esélye van, hogy a pozitív pontoknak köszönhetően hetedik vagy nyolcadik helyen végezzen, és ezáltal ő is indulási jogot szerezzen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását