2024. május 21. - Konstantin

SZDSZ-tiltakozás a kötelező szabad vasárnap ellen

Ellenzi az SZDSZ azt a kereszténydemokrata javaslatot, amely szerint a jövőben nem lehetnének nyitva az üzeletek. A liberálisok aggályosnak tartják, hogy a konzervatív párt törvényi kényszerrel akarja ráerőltetni világnézetét a társadalomra.
2007. szeptember 16. vasárnap 16:51 - Hírextra
Az OVB ebben a kérdésben már engedélyezett egy népszavazást, Gusztos Péter, liberális poltitikus most azt tervezi, megtámadja ezt a döntést az Alkotmánybíróságnál.

A liberálisok szerint aggályos, az OVB által jóváhagyott népszavazási kezdeményezés, amely szerint néhány kivételtől -így a benzinkutak, virágüzletek, vagy éttermek nyitvatartásától- eltekintve, nem lehetnének nyitva üzletek vasárnponként.

Gusztos Péter, szabad demokrata országgyűlési képviselő vasárnap azt mondta: fontolgatja, hogy az Alkotmánybíróságnál támadja meg a választási bizottság döntését, jogi képviselőik legalábbis már vizsgálják a kérdést. Gusztos Péter szerint mindenesetre aggályos, hogy miért lenne több joga a munkavállalók egy csoportjának a munkához, vagy fordítva miért védenének jobban bizonyos foglalkozásban dolgozókat a tövbbieknél.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását