2024. június 2. - Kármen, Anita

Teltház a szőnyegen és a csarnokban

Várhatóan mindennap megtelik majd az a nyolcezer nézőt befogadó bakui létesítmény, amelyben hétfőtől vasárnapig rendezik az olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságot.
2007. szeptember 14. péntek 22:46 - Hírextra

Többek között erről számolt be a nemzetközi szövetség technikai küldötteként már egy hete az azeri fővárosban tartózkodó Hegedűs Csaba, a hazai szövetség elnöke.

"A versenyekre az ország 2003-ban elhunyt egykori elnökéről, Gejdar Alijevről elnevezett, a világbajnokság tiszteletére felújított sport-, koncert és kiállítócsarnokában kerül sor. Nagy a népszerűsége a birkózásnak, amely történelmi múlttal rendelkezik, hiszen a gules nevet viselő, hagyományos népi küzdőmód ma is jelen van, ugyanakkor a modern versenybirkózást is sokan szeretik" - mondta Hegedűs. "Folyik a terem berendezése, díszítése. Noha naponta három súlycsoport versenyét rendezik meg, a hatalmas részvétel miatt mégis négy szőnyegen folynak majd a küzdelmek, így a legnépesebb kategóriákban párhuzamosan birkózhat a tábla felső, illetve alsó ága. Ráadásul ezúttal az olimpiai kvótát jelentő hetedik-nyolcadik helyért is küzdeni fognak a versenyzők, hogy a bundát elkerülhessük."

A magyar szövetség elnöke kitért arra, hogy a múlt heti 35-38 fokos hőség után már csak 26-27 fok van, és nagyjából ennyi lesz a hőmérséklet a versenyek idején is.

"Korszerű, esztétikus szállodákban laknak a versenyzők, az elhelyezésükbe azonban bele kellett szólni, mert a szervezők az egyszerűség kedvéért érkezési sorrendben akarták a szobákat kiosztani. Ezáltal a több részletben érkező magyar válogatott tagjai is három különböző hotelben laktak volna" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását