2024. május 12. - Pongrác

Ezer ember lesz egyszerre a Parlamentben

Akár ezer ember is lehet egy időben a Parlamentben pénteken a francia elnök programjai és felszólalása, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma valamint a Nabucco-konferencia miatt.
2007. szeptember 14. péntek 07:20 - Hírextra

A legtöbb újságíró Nicolas Sarkozy látogatására kíváncsi, az előzetes adatok alapján nagyjából 150 magyar és 50 francia sajtómunkatárs akkreditáltatta magát. A francia elnök beszédére meghívták a magyar parlamenti képviselőket, a diplomáciai testületek képviselőit, a közjogi méltóságokat, a vallási vezetőket, a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét, és a Francia Nagykövetségnek is vannak saját meghívottai.

A Financial Times által szervezett Nabucco-konferencián várhatóan 250 vendég és előadó lesz, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán ez a szám meghaladja a százat. Mindkét eseményre külön is érkeznek újságírók.

Kardos Imre dandártábornok, a Köztársasági Őrezred parancsnokának helyettese az MTI-nek elmondta: a nagy számú résztvevő miatt megerősített szolgálatot adnak, elsősorban azért, hogy zavartalan legyen a beléptetés az épületbe. Ez a szokásos menetrendben történik, azokon a kapukon lehet bemenni, amelyeken egyébként is, kivétel ez alól a francia elnök és kísérete - tette hozzá.
Tájékoztatása szerint Nicolas Sarkozy programjai idejére felfüggesztik a turistacsoportok beengedését a parlamentbe.

A dandártábornok arra is kitért, hogy bonyolíthatja a helyzetet, ha tüntetnek az épület előtt, de nem tudnak bejelentett demonstrációról.

Az Országházban az elmúlt években nem volt arra példa, hogy három ilyen nagyszabású program egy napra kerüljön. A rendezvények közül csak egyet szervezett az Országgyűlés, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amelynek időpontját már tavasszal bejelentették. A francia elnök látogatását a Miniszterelnöki Hivatal és a Köztársasági Elnöki Hivatal bonyolítja, a Nabucco konferencia a Gazdasági Minisztériumhoz tartozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását