2024. május 3. - Tímea, Irma

Túl gyorsan ment a busz, ezért borult fel

Túl gyorsan ment a kanyarban az a menetrendszerinti busz, amely szerdán reggel felborult Békés megyében - állítja az egyik sérült. A békéscsabai kórházban fekvő férfi azt is elmondta, hogy feleségével együtt könnyebb sérüléseket szenvedtek, mögöttük ült a
2007. szeptember 12. szerda 15:51 - Hírextra

A rendőrség még vizsgálja, hogy mi okozhatta a tragédiát. Közben a műszaki mentés már befejeződött a helyszínen és a Bélmegyerhez közeli út ismét járható.

A baleset szerdán reggel történt, amikor a Körös Volán egyik menetrendszerinti járata a vizes úton egy balkanyarban kisodródott, majd az oldalára borult. Három utas kizuhant és a jármű rájuk borult, ők nem élték túl a balesetet. Köztük volt egy 18 éves bélmegyeri fiatal lány is, aki éppen iskolába ment.

A balesetben még ketten életveszélyesen és heten súlyosan megsérültek, legalább 13-an pedig könnyebben. Annak még tart a tisztázása, hogy mennyien utaztak a buszon, hiszen többeket a rokonok vittek a helyszínről kórházba.

A busz sofőrje könnyebben sérült meg, őt még szerdán kihallgatja a rendőrség.

Hasonló tragikus buszbaleset a megyében 1979. decemberében történt Lőkösháza mellett, amikor egy busz egy vonattal ütközött össze. Akkor 11-en haltak meg. Tavaly, illetve idén eddig összesen 5 buszbaleset történt Békésben, egyiknek sem volt azonban halálos áldozata.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását