2024. április 29. - Péter

Lassú apadás a fővárosnál

A Duna apadása a főváros térségében nagyon lassú, ezért a jelenlegi adatok szerint legkorábban csütörtök délután, vagy péntek délelőtt nyithatók meg az autósok előtt a budapesti rakparti utak - közölte az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Víz
2007. szeptember 12. szerda 15:54 - Hírextra

Bognár Zoltán elmondta, kedden dél és este nyolc óra között, az elhúzódó tetőzés idején még 692 centimétert mértek, a víz szintje szerda délután egy órára 676 centiméterre apadt.

A Duna felső szakaszán, Ausztriában esőzések miatt újabb árhullám indult el, ám ez mindössze 30-40 centiméteres emelkedést okoz. Ez az újabb, kisebb árhullám várhatóan péntekre éri el Budapestet, de akkor már várhatóan nem okoz fennakadást a főváros közlekedésében.

A Duna alsó szakaszán első fokú a készültség, ez alól egyedül Baja térsége kivétel, ahol másodfokú készültséggel várják az árhullámot.

Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője azt közölte, folyamatosan végzik több fővárosi rakpart-szakasz megtisztítását. Az ár visszahúzódását követve, húsz munkagéppel tisztítják az útburkolatot a lerakódott hordaléktól és faágaktól.

A vártnál lassabban távozó árhullám miatt az elkövetkező 24-36 órában a szokásosnál lassabb közlekedésre, helyenként torlódásra lehet számítani a főváros útjain, miután az alsó rakpartok továbbra sem járhatók. Elsősorban a reggeli órákban, fél nyolc és délután négy óra után alakulhat ki zsúfoltság a rakpartokkal párhuzamos utakon, a körutakon, valamint a hidakon.

Lorenz Pálma, a Fővinform ügyeletese délután kettő óra után azt közölte, hogy a Clark Ádám tér környékének kivételével a főváros útjai pillanatnyilag jól járhatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását