2024. május 20. - Bernát, Felícia

Újranyitnak egy iskolát

Hétfőn újranyitják az egy héttel ezelőtt bezárt mátraszőlősi iskolát - értesült a Független Hírügynökség. Mátraszőlős önkormányzata pénteken este rendkívüli testületi ülésen döntött az iskola újbóli megynyitásáról. Gyermekmegőrzőként három napra újranyitj
2007. szeptember 8. szombat 16:16 - Hírextra

A Nógrád megyei Mátraszőlősőn harminc, többségében roma gyerek nem kezdte el a tanévet, mert a szüleik azt akarták, hogy az önkormányzat újra nyissa ki az augusztus 31-én bezárt iskolájukat. Mátraszőlős önkormányzatának képviselőtestülete augusztus végén döntött arról, hogy Pásztóval oktatási együttműködést köt és megszünteti saját iskoláját. Csakhogy mivel a régi tanintézetben nemzeti etnikai kisebbségi oktatás is folyt, törvény szerint az iskolabezáráshoz a helyi cigány kisebbségi önkormányzat beleegyezésére lett volna szükség. Ezt azonban nem kapta meg az önkormányzat.

A Nógrád Megyei Közigazgatási Hivatal szeptemberig 7-ig adott határidőt a jogszabálysértés megszüntetésére, ezért péntek este rendkívüli képviselőtestületi ülést tartottak Mátraszőlősőn. Itt a felek a szaktárca főtárgyalójának és az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat szakértőjének a közreműködésével egyezséget kötöttek.

A tárgyalás végeredményéről Danyi József elmondta: a napközis iskolanyitásra a közigazgatási hivatal vállalta, hogy pedagógust biztosít, a szülők remélik, csütörtökre már az elbocsátott tanárok is a katedrán lesznek.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását