2024. június 21. - Alajos, Leila

A Fekete Macska Napja

Külön napja lesz a fekete macskáknak Olaszországban: az Olasz Állat- és Környezetvédő Társaság november 17-ét jelölte ki a Fekete Macska Napjának.
2007. szeptember 8. szombat 10:08 - Hírextra
Lorenzo Croce, a Társaság elnöke elmagyarázta, hogy azért választották ezt a dátumot, amelyet a cicák védelmének szentelnek, mert közel van Halloweenhez, amelynek hiedelmei részben a fekete macskákat sújtják. Olaszországban is sokan vannak, akik a balszerencse okozóinak, a gonosz megszemélyesítőinek, vagy egyenesen ördögnek tartják őket - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Csak Milánóban az elmúlt évben 1350 fekete macska tűnt el. Ebből kb. 700-at ezoterikus rítusokban, fekete miséken áldoztak fel. Ötszázat fanatikusok öltek meg, mert balsorsukkal hozták őket összefüggésbe, a többi balesetben vesztette életét.

Az állatvédő társaság elnöke nyugtalanítónak tartja a helyzetet és ezzel a figyelemfelkeltő kampánnyal akar rajta változtatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását