2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem lesz áfacsökkentés

Nem hozott döntést a kormány szerdai ülésén arról a javaslatról, amely szerint az élelmiszerek ÁFÁ-ját csökkenteni kellene. A javaslat felvetője Gráf József agrárminiszter a kormányülés után úgy nyilatkozott: nem aktuális az ÁFA-csökkentés, az legalább 20
2007. szeptember 5. szerda 15:53 - Hírextra

A Világgazdaság című napilap szerdai számában írt arról, hogy sem a kormány, sem a két koalíciós frakció nem ért egyet az élelmiszerek áfakulcsának esetleges csökkentésével, ezért Gráf József agrárminiszter egyedül maradhat adómérséklési javaslataival a kormányban. A lap úgy tudta: a tárca vezetője nem konkrét előterjesztést visz a kabinet elé, hanem szóbeli beszámolót tart, és ismerteti a szakmai-ágazati javaslatokat. Eddig a tőkehús és a liszt áfájának 5-15 százalékos csökkentése vetődött fel arra az esetre, ha az átlagos élelmiszer-drágulás meghaladná a 20 százalékot - írta a Világgazdaság.

Pillanatnyilag 7,5-8 százalék körüli az infláció amely várhatóan maximum 15-16 százalékig emelkedik majd az előzetes várakozások szerint - mondta Gráf József a kormányülést követően. A miniszter szerint a kormány tárgyalt ugyan egy esetleges élelmiszer-ÁFA csökkentés kérdéséről, de döntés nem született főként azért nem, mert pillanatnyilag a szakminiszter szerint sem aktuális a kérdés. Gráf József közölte, ha mégis bekövetkezne a 20 százalékos éllelmiszerár-emelkedés, akkor az ÁFA-csökkentés egy lenne a lehetséges megoldási javaslatok közül, és azt is csak a tőkehúsok, illetve a liszt esetében kellene érvényesíteni.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását