2024. április 27. - Zita

Izrael elzárja a csapot?

Izrael azzal fenyegeti a Hamász vezette Gázai övezetet, hogy felfüggeszti a terület víz-, áram- és benzinellátását, ha a radikális palesztin szervezet nem szünteti be rakétatámadásait a zsidó állam ellen.
2007. szeptember 4. kedd 11:14 - Hírextra
"Elképzelhetetlen, hogy vízzel, árammal és benzinnel lássuk el Gázát, miközben állampolgáraink élő célpontjai a rakétatámadásaiknak." - mondta Haim Ramon izraeli miniszterelnök-helyettes a Yediot Aharonot című napilapnak.

"Egyértelmű határt kell szabnunk a palesztinoknak. Tudatosítanunk kell bennük, hogy ha rakétát lőnek ki ránk, akkor három órára megszüntetjük a víz-, az áram- és benzinellátást a Gáza övezetben. - tette hozzá a politikus.

Palesztin fegyveresek hétfőn több rakétát lőttek ki Gázából izraeli célpontokra. Az egyik egy óvoda közelében csapódott be, személyi sérülés nem történt.

Izrael 2005-ben, egyoldalúan vonult ki a Gáza övezetből. A rakétatámadások azóta sokasodtak meg, hogy a korábban kormányzó Fatah hatalmát júniusban megdöntötte az iszlamista Hamasz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását