2021. július 26. - Anna, Anikó

Egy éve ölte meg a tüskerája a krokodilvadászt

Pont egy éve annak, hogy a világhírű ausztrál krokodilvadász, Steve Irwin meghalt, miután szíven szúrta egy 200 kilós tüskésrája. A tragikus évfordulóra az állatvédő amerikai özvegye és két gyermeke, Oregonban családi körben emlékezik, a nyilvános ünnepsé
2007. szeptember 4. kedd 11:07 - Hírextra
Auszrália nemzeti hőse filmet forgatott Port Douglas partjainál, amikor tavaly 2 és fél méterrel egy rája felett úszott el mellette az óceánban. A víz alatti operatőr, Pete West még megörökítette, ahogy Steve mellkasába fúródik egy 30 centiméter hosszú recés tüske. A krokodilvadász szimte azonnal elvesztette eszméletét, nem sokkal később belehalt a sérülésbe.

Pete West a kollégáival együtt hétfőn éjjel visszatért a tragédia színhelyére, hogy csendben rója le kegyeletét Irwin munkássága előtt.

A férfi 9 éves lánya, Bindi tovább vitte apja örökségét, amellett, hogy a családi állatkertben dolgozik, saját dvd-t adott ki, dokumentum filmsorozatot forgat, sőt idén saját ruhakollekciót is piacra szeretne dobni. Egy kedden nyilvánosságra hozott kutatás szerint az ausztrálok 49 százaléka azt mondja, hogy a kislány túl fiatal ahhoz, hogy az édesapja hagyatékának felelősségét a nyakába vegye. Míg tavaly mindössze a megkérdezettek 6 százaléka gondolta úgy, hogy Bindinek inkább az iskolával kellene foglalkozni, idén már 17 százalék vélekedett így.

A kislány 3 éves testvére, Robert is vonzódik a veszélyes állatokhoz, mérges kigyóval, bébi alligátorral, wombattal és dingóval szerepelt a szombat este vetített Édesapám a krokodilvadász című filmben. Az Irwin család tulajdonában lévő Ausztrália Állatkertben az évfordulón nem terveznek semmilyen különleges megemlékezést, de reggel óta máris számos rajongó látogatott el, hogy lerója kegyeletét a népszerű krokodilvadász előtt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását