2024. április 29. - Péter

Polgármesteri prémium a fogyásért

Az észak-olaszországi Varallo Sesia polgármestere nem mindennapi módot talált ki arra, hogy miként tegye egészségesebbé városa polgárait. Ötven eurót (13 ezer forint) kapnak azok a nők, akik 3 kilót és azok a férfiak, akik 4 kilót fogynak egy hónap alatt,
2007. szeptember 2. vasárnap 10:58 - Hírextra

A pályázóknak tanúsíttatniuk kell induló súlyukat valamelyik helyi patikában és fogyásukhoz étrendbeli tanácsokat kaphatnak az önkormányzati tanácsadó orvosától. A polgármester hangsúlyozta: ezzel a kezdeményezéssel nem magának akar reklámot csinálni - hisz nemrég választották meg újra -, hanem a város és jómaga egészségéért teszi. Ő is 6 kiló súlytöbbletet szeretne leadni, természetesen prémium nélkül - mondta el a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

Tréfának tűnhet, de az egészségügyi miniszter is érdekesnek találja az ötletet. Reméli, hogy más városok is követik Varallo Sesia példáját. Véleménye szerint a helyi kikísérletezés után országos mozgalmat lehetne belőle csinálni. Innovatívnak és pozitívnak nevezte a kezdeményezést, amelyben az önkormányzatok az állampolgárokkal való törődés főszereplőivé válnak.

A polgármester más meglepetést is tartogat: tornát szervez a város parkjaiban az önkormányzat egyik instruktorának vezetése alatt. A kísérletre a városatyák 10 ezer eurót tartalékoltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását