2024. május 27. - Hella

Elaludt a szlovák főügyész

"Elaludt" a szlovák főügyész, hogy csak most rendel el felülvizsgálatot a Malina Hedvig elleni állítólagos támadás ügyében. Ezt Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke nyilatkozta a Független Hírügynökségnek szombaton.
2007. szeptember 2. vasárnap 08:15 - Hírextra
Dobroslav Trnka szlovák főügyész pénteken erősitette meg, hogy felülvizsgálja az ügyben illetékes nyomozó és ügyész eljárását, mert több szakértő is bírálta a munkájukat.

A főügyésznek sokkal korábban kellett volna lépnie, nem most, amikor már ekkora nemzetközi nyomás is van - mondta Csáky.

Az ügyészségnek az alkotmány értelmében felügyelnie kell a bűnüldöző szervek tevékenységét és garantálni a törvények tiszteletben tartását. Nagyon remélem, nem csak játék az egész, és a főügyész lépése hozzájárul ahhoz, hogy ez az ügy valóban megoldódjon, a szlovák törvények szerint kivizsgálják - jelentette ki a szlovákiai magyar párt elnöke.

Csáky Pál a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta: a határon túli magyar szervezetek és pártok szombati párkányi találkozóján nem került szóba Malina Hedvig ügye.

Párkányban ülésezett szombaton a Határon Túli Magyar Szervezetek Fóruma, amelyen 15 Magyarország határán túli magyar párt, szervezet képviselői találkoztak, hogy kölcsönösen tájékoztassák egymást az országaikban élő magyar közösségek helyzetéről, valamint véleményt cseréljenek a magyar-magyar kapcsolatokról.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását