2024. május 10. - Ármin, Pálma

Zukerman a Zsidó Nyári Fesztiválon

A világhírű Pinchas Zukerman hegedűművész koncertje mellett irodalmi est, könyvbemutató és a magyar zsidóság jövőjéről szóló beszélgetés is szerepel a X. Zsidó Nyári Fesztivál következő heti programjában.
2007. szeptember 1. szombat 12:20 - Hírextra

Az augusztus 25-én kezdődött, kéthetes eseményen színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi programokkal várták, illetve várják az érdeklődőket - közölte korábban a szervező, a Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja.

Szeretetkönyv címmel szeptember 3-án, hétfőn Müller Péter ad estet a Rumbach utcai zsinagógában. Gantner Ádám Ősz Jeruzsálemben című kötetét szeptember 4-én, Ira Cohen Bőségszaru című könyvét pedig 5-én mutatják be a Károly körúti Alexandra Könyvesházban.

Szintén szeptember 5-én, szerdán ad koncertet Pinchas Zukerman és együttese, a Zukerman ChamberPlayers a Dohány utcai zsinagógában. A kamaraformációt a világhírű hegedűművész mellett Jessica Linnebach (hegedű), Jethro Marks (brácsa), Ashan Pillai (brácsa) és Amanda Forsyth (cselló) alkotja. A koncerten először egy Enescu-darabot játszanak, majd Mozart és Mendelssohn brácsakvintettjét szólaltatják meg.

Pinchas Zukerman felvételeit összesen 21 alkalommal jelölték Grammy-díjra. Az elismerést két alkalommal nyerte el: 1980-ban a legjobb kamarazenei előadásért, 1981-ben pedig a legjobb szólistaként.

Másnap, szeptember 6-án Kérdések és válaszok a magyar zsidóság jövőjéről címmel tartanak rendezvényt Gerő András történész részvételével az Alexandra Könyvesházban.

A kéthetes rendezvénysorozat szeptember 9-én, vasárnap az Izrael Napja 2007 eseménnyel zárul a Néprajzi Múzeumban. A programban táncbemutató, izraeli filmek vetítése és kiállítás is szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását