2024. május 11. - Ferenc

Új tanév, új programok

A 2007-2008-as tanévben több olyan program folytatódik, amelyet korábban indított el a kormány - közölte Budai Bernadett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. augusztus 27. hétfő 16:16 - Hírextra
A kormányszóvivő ezek között első helyen említette az iskolatej-programot, amelyre 2007-ben 870 millió forintot szán a kabinet. Budai Bernadett hozzátette: az idén több mint 16 milliárd forintot fordít a kormány a védőnői hálózat támogatására, ennek keretében a szeptemberben kezdődő tanévben ezer főállású védőnő foglalkozik a diákokkal.

A 2007/2008-as tanév programjai közül a kormányszóvivő kiemelte a rendőrség bűnmegelőzési programját, amely 530 intézményt, illetve 40 ezer gyermeket érint, és mindenekelőtt a drogprevencióról szól.

A környezetvédelmi tárca ebben a tanévben is folytatja az ökoiskola programot, ami a környezetvédelemben aktívan részt vevő iskolákat érinti - mondta Budai Bernadett.

A kormányszóvivő az új tanévet érintő változásokról szólva beszámolt arról, hogy 400 millió forint értékben 27 új iskolabusz beszerzésére van lehetőség, illetve 53 iskolában a sportiskolai kerettanterv szerint kezdődik az oktatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását