2024. április 27. - Zita

Kóka: A Fidesz egyszerűen egy gyáva és elvtelen párt

Kóka János, az SZDSZ elnöke vasárnap ismét felszólította a Fideszt, hogy mondja fel a helyi koalíciókat a Jobbikkal és a MIÉP-pel, zárja ki a szélsőjobboldali szerveződésekkel, így a Magyar Gárdával kapcsolatot tartó tagjait. A liberális politikus szerint
2007. augusztus 27. hétfő 06:33 - Hírextra
A liberálisok szerint nem elég szóban elítélni a fasizmust, a Fidesznek fel kell mondania a Magyar Gárda alapítóival kötött koalíciókat is. "A Fidesz egyszerűen egy gyáva és elvtelen párt, mert bár szóban elítéli a szélsőjobboldalt, levelekben nyugtatja a nemzetközi közvéleményt, de közben nem mondja fel a szélsőjobboldallal megkötött koalíciókat az általa vezetett önkormányzatokban, és nem zárja ki frakciójából, nem szólítja fel lemondásra a hungarista gárda ünnepségén beszédet mondó képviselőjét" -olvasható a közleményben.

Kóka János közleményében azt írja, a Fidesz csak a hatalomban hisz, és ezért, ha kell, megtűri maga körül a fasizmust is. "Orbán Viktor egy feketeöves populista, aki nem meri kockáztatni, hogy a szélsőjobboldaltól való határozott elhatárolódással esetleg elveszíthet néhány tízezer szélsőséges támogatót" -olvasható a közleményben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását