2024. május 25. - Orbán

Koalíciós egyeztetés az egészségbiztosításról

A két pártelnök részvételével megkezdődött a koalíciós pártok egyeztetése az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról kedd délután a Parlamentben. A találkozón a szocialista pártot Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Kökény Mihály képviseli, az SZDSZ-t K
2007. augusztus 21. kedd 20:19 - Hírextra
Az egyeztetés legfontosabb pontja a biztosítási régiók kérdése lehet, ezzel kapcsolatban a múlt csütörtöki egyeztetést követően ellentmondásos nyilatkozatokat adtak a két párt politikusai.

A Népszava pénteki számában Schvarcz Tiborra, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnökére hivatkozva azt közölte: hét, hozzávetőleg egyenlő számú lakost magában foglaló biztosítási régióra osztanák az országot a koalíciós pártok. Külön régió lesz Budapest, illetve a Pest megye és a főváros agglomerációja együtt; két régiót alakítanak ki a Dunántúlon, és hármat a keleti országrészekben - írta a napilap.

Horn Gábor koalíciós koordinációért felelős államtitkár ezt még aznap cáfolta az MTI-nek: "A felek abban maradtak, hogy miután olyan messze állnak az álláspontok, hogy ennek a közelítésére nincs mód, ezért az SZDSZ által kezdeményezett koalíciós egyeztetés tárgyává tesszük". Hozzátette, hogy a liberálisok szerint nem jó megoldás a hét régió. Az ügyvivő elmondta, hogy sikerült megegyezni a díjtételek kialakításának mechanizmusáról és a fejkvóta rendszer ügyében.

Havas Szófia, az MSZP szakpolitikusa a távirati irodának azt mondta pénteken: a díjtételek megállapításának mechanizmusáról nem született végleges döntés az egyeztetésen. Ami kérdéses, arról a keddi a koalíciós egyeztetésen kell megállapodniuk a feleknek, és ennek a megbeszélésnek a függvénye, hogy lesznek-e további szakértői szintű tárgyalások - fűzte hozzá.

Lendvai Ildikó múlt csütörtökön a közszolgálati televízió reggeli műsorában beszélt arról, hogy a tervezett dátumig, augusztus 24-ig várhatóan nem készül el az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvénytervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását