2024. április 26. - Ervin

Budapest: a káosz folytatódik

Budapesten hamarosan 10 új helyszínen kezdődnek útfölújítási munkálatok. Az ősz folyamán pedig további szakaszokat javítanak meg. A tervek szerint az idén a fővárosi kezelésben lévő utak 40 százaléka újul meg, 10 milliárd forintos értékben. Az agglomeráci
2007. augusztus 20. hétfő 15:54 - Hírextra
Hegyalja út, Damjanich utca, Krisztina körút - néhány olyan útszakasz, amelyeknek a fölújítása a napokban fejeződött be. Az autósok azonban nem lélegezhetnek föl: hamarosan újabb fővárosi kezelésben lévő utakat túrnak föl, újabb helyszíneken kell korlátozásokra számítani.

A tervek szerint hamarosan 10 új útszakasz rekonstrukcióját kezdik meg, ősszel pedig további utcákat aszfaltoznak le. A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a kezelésükben álló utak 40 százaléka újul meg az idén, mintegy 10 milliárd forintos értékben.

Hamarosan kicserélik az Árpád híd burkolatát. A tervek szerint hétvégenként dolgoznak majd, így hét közben nem kell a megszokottnál nagyobb torlódásra számítani.

Új burkolatot kap a többi között a Monostori út, a Wesselényi utca, a Kútvölgyi út, a Gyömrői út, a Pók utca, a Mogyoródi út is. A városban egyébként több helyen tartanak még a fölújítások, illetve a közműépítés. Nemrég kezdték meg a XIX: kerületben a Szabó Ervin utca Sibrik fölüljáró és az Üllői út közti szakaszának fölújítását - augusztus 28-ra ígéri a munkálatok befejezését. A XX. kerületben pedig a Nagykőrösi szerviz útját burkolják újra. A hónap utolsó napjaira készülhetnek el a fölújítással.

Az autósok helyzetét azonban a 4-es metró építése igen csak megnehezíti: augusztus 20-tól például lezárják a Szabadság hidat több mint 1 évre. Az agglomerációból a fővárosba ingázók helyzetét nehezíti majd az M7-es autópálya fölújítása. Kedden az út első 5 km-s szakaszát teljesen lezárják. A forgalmat az M1-esre és az így is rendkívül zsúfolt M0-ásra terelik. A kivitelező szerint szeptember 18-ra készülhetnek el a rekonstrukcióval.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását