2024. május 19. - Ivó, Milán

Benitez megpöckölte Mourinho orrát

Elsőként az FC Liverpool biztosította a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája május 23-i, athéni fináléjában, miután az angol elődöntő visszavágóján hosszabbítást követően, 11-esekkel 4-1-re legyőzte a Chelsea-t.
2007. május 2. szerda 09:52 - Hírextra
Kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Aztán a 22. percben szabadrúgáshoz jutott a Liverpool: Gerrard készítette le a labdát Aggernek, aki 14 méterről a kapuba vágta a labdát. Ezután kissé mérséklődött az iram, egyik gárda sem kockáztatott. A második játékrész elején kis híján tovább növelte előnyét a Pool, hiszen Riise beadása után Kuyt fejese a keresztlécről pattant vissza. A folytatásban csupán kisebb helyzetek adódtak, így maradt az 1-0, ami azt jelentette, hogy hosszabbítás következik.

A ráadás első 15 percében a Liverpool volt aktívabb, Kuyt még a hálóba is talált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A hosszabbítás második felében újra Kuyt dönthette volna el a továbbjutás sorsát, de elrontotta a ziccert. Később már az eredmény nem változott, így a tizenegyesrúgásokra maradt a döntés.

A büntetőrúgásoknál a hazaiak voltak a nyugodtabbak, hiszen Zenden, Xabi Alonso, Gerrard és Kuyt is betalált, míg a vendégek részéről csupán Lampard rúgta be a 11-est, Robben és Geremi kihagyta.

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó:
Liverpool-Chelsea 1-0 (1-0)
összesítésben 1-1, továbbjutott a Liverpool tizenegyesekkel, 4-1 arányban.
G.: Agger (22.)

Szerdán játsszák:
AC Milan-Manchester United
Az első találkozót a Manchester nyerte 3-2-re.

Döntő: május 23., Athén
Forrás: MTI/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását