2024. április 25. - Márk

Navracsics: "Az ország ma nem működik"

Egy év alatt 750 ezer szavazó hagyta el az MSZP-t a legújabb közvélemény-kutatások szerint - mondta Navracsics Tibor Veszprémben, a kádártai városrészben tartott lakossági fórumon. Ez jól mutatja a kormányzati politika kudarcát - tette hozzá a Fidesz parl
2007. április 27. péntek 07:39 - Hírextra
Navracsics Tibor szerint "kudarc és káosz" jellemzi a kormány elmúlt egy évét, s szerinte "valójában az ország ma nem működik". "Gyurcsány Ferenc nem igaz állításai valóban nem igaz országhoz vezettek" - jelentette ki Navracsics Tibor. Szerinte "Gyurcsány Ferenc az első olyan baloldali politikus, aki elsősorban a saját szavazóit csapta be", tudatosan hazugságra építve az egész kampányát, visszaélve a baloldali emberek bizalmával.

Ezt jelzi a 750 ezer elpártoló szavazó is - vélekedett Navracsics Tibor. Az ellenzéki politikus szerint a kormánypártoktól való elfordulás, a nagyarányú kiábrándultság azt is eredményezheti, hogy ezek a szavazók egy idő után a Fideszben találják meg a tartós bázisukat. Szerinte ennek a jele az is, hogy a Fidesz népszerűsége tartósan magasan van, s a bizonytalanok egy része "most már kormányképesség szempontjából is a Fideszt tartja jobbnak az MSZP-nél".

"Őszinteség és hitelesség", ezek kulcsfontosságú fogalmak a Fidesz számára - mondta a párt frakcióvezetője, hangsúlyozva, hogy az elkövetkező időszakban az a párt tudja kiérdemelni és megtartani a választók bizalmát, amelyik őszintén és hitelesen tud beszélni a választók problémáiról.

Navracsics Tibor szerint előrehozott választásokra nincs esély. Mint mondta, a kormánytöbbség oldalán van a döntés, csak rajtuk múlik az, hogy megtartják-e a jelenlegi miniszterelnököt, vagy újat választanak, esetleg előrehozott választásokról döntenek. Ezt nem fogják megtenni - jelentette ki.

Szavai szerint a népszavazást a Fidesz azért tartja szükségesnek, hogy a választópolgárok elmondhassák olyan kérdésekről a véleményüket, amelyekről nem volt szó az MSZP tavalyi választási programjában. A vizitdíj és a tandíj bevezetését például határozottan tagadták - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: ha mindez korábban nyilvánosságra került volna, akkor az MSZP nem nyeri meg a választást.

Navracsics Tibor szerint csak az idén már nyolcszázalékos reálbér-csökkenést szenvedett el a lakosság. Véleménye szerint az az elvonás, ami sújtotta és sújtja a lakosságot az első Gyurcsány-csomag, a konvergenciaprogram és a 2007. évi költségvetés következtében, az súlyosabb, mint a Bokros-csomag volt, illetve bármely eddigi sokkterápia. Ennek csak egyik része az, hogy szinte mindennek emelkedett az ára, mert a másik része az, hogy olyan új kiadások "jöttek be", amelyek eddig nem voltak - hangsúlyozta a Fidesz politikusa. Ilyen például a vizitdíj, ami a hálapénzt egyáltalán nem szüntette meg, s "az égvilágon semmire sem jó, csak arra, hogy bosszantsa az embereket" - mondta. Szerinte a vizitdíj "érdemi költségvetési bevétel-növekedést nem eredményez, gond van vele, egyetlen csoport járt jól, a vizitdíj-automatát gyártó cég".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását