2024. május 8. - Mihály

Az MSZP továbbra is mélyponton

A Fidesz elkötelezett támogatói tábora kétszerese az MSZP táborának; a vezető kormánypárt a választópolgárok az előző havi 18 százalékával szemben mindössze 16 százalékának támogatására számíthatna - olvasható a Gallup közvélemény-kutató cég legfrissebb,
2007. április 27. péntek 06:59 - Hírextra
"Az MSZP támogatottsága december óta lényegében mélyponton van. A vezető kormánypárt a választópolgárok az előző havi 18 százalékkal szemben mindössze 16 százalékára számíthatna. (...) A Fidesz sem tudta megtartani az elmúlt hónapban 34 százalékos támogatottságát és (...) 30 százalékra esett vissza" - írja a társaság az április 13-18 között készült vizsgálatának összegezésében.

A közvélemény-kutatásból kiderül: minden harmadik magyar rendelkezik határozott pártpreferenciával és biztos szavazónak számít. A biztos szavazó pártválasztók abszolút többsége - 59 százaléka - a Fidesz szavazóiból áll. Ez csaknem kétszer annyi szavazatot jelent, mint az a 30 százalék, amilyen támogatottsággal az MSZP rendelkezik ebben a körben.

Az elemzés szerint a kis pártok közül az MDF-re az összes megkérdezett három százaléka szavazott volna, míg az SZDSZ-re csak két százalék. A kis pártok támogatottsága a pártot választó biztos szavazók között sem sokkal magasabb, hiszen az MDF éppen elérné az öt százalékot, míg az SZDSZ a mért három százalékos támogatottsággal nem lépné át a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt.

A Gallup szerint a közvélemény szemében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök munkájának megítélése áprilisban nem romlott tovább. A magyar felnőttek közel kétharmada továbbra is elégedetlen és csak minden negyedik választópolgár elégedett azzal, ahogy a miniszterelnök a munkáját végzi. Az előző hónaphoz képest ugyan nincsenek lényegesen többen, akik szerint jól látja el feladatát a kormányfő, de szignifikánsan kevesebben vannak azok, akik szerint kifejezetten rosszul dolgozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását