2024. május 21. - Konstantin

Ez már tényleg botrány: mire föl keménykedik az OEP?

A rendőrök és a tűzoltók után multinacionális cégek is jelezték: munkavállalóik után rendszeresen fizetik az egészségügyi hozzájárulást, mégis megkapják a potyautasoknak szóló levelet. Az OEP leveleinek kiküldése óta kiderült, hogy az értesítés a címzette
2007. április 26. csütörtök 09:04 - Hírextra
A cégvezetők azt mondták, hogy főként régebbi munkatársaik esetében jöttek elő a hibák. Szerintük az lehet a probléma oka, hogy a régi és az új bejelentési rend között, valamint a kartonosról a számítógépes nyilvántartási rendszerre való átállásnál adatok veszhettek el. Így egyes munkavállalók a rendszeresen fizetett tb-járulékok ellenére is kieshettek a rendszerből. Többüknek a háziorvosa jelezte, hogy nincs benne az ingyenes ellátásra jogosultak körében, de volt, aki az OEP-nél érdeklődött, s ott kapta a meglepő választ.

Egyes cégek munkavállalóinak harminc-negyven százaléka esett ki az OEP-biztosítotti köréből a hibás listák miatt - írja a lap.

A vezetők szerint a cégek nem fontolgatják perek indítását, mert szerintük a hibákat még helyre lehet hozni, de a megjelenő információk a vállalatok megítélését is ronthatják, ezt gondatlanságból okozott károkozásnak is vehetnék.

Áprilisban kezdték meg azoknak a kiértesítését, akiknek az OEP-nyilvántartás szerint rendezetlen a biztosítási jogviszonyuk. Azóta már jelezték: a kiküldendő 950 ezer levél több mint felében hibás adatok szerepelnek majd. Legutóbb közszolgák, rendőrök és tűzoltók kaptak értesítést arról, hogy harminc napnál régebben nincs biztosítási jogviszonyuk, tehát a 2008-tól nem jogosultak az ellátásokra.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását