2024. május 16. - Mózes, Botond

Az egész világ megdöbbent a virginiai mészárláson

Világszerte megdöbbenés fogadta a vezető politikusok körében az amerikai Virginia állam műszaki főiskoláján hétfőn elkövetett mészárlást, amelynek 33 halálos áldozata volt.
2007. április 17. kedd 20:39 - Hírextra
Mohamed Ali Hoszeini iráni külügyi szóvivő szerint egy ilyen cselekedet "ellentétes az isteni és emberi értékekkel". Li Csao-hszing kínai külügyminiszter részvéttáviratot küldött amerikai kollégájának, Condoleezza Rice-nak. A kínai külügyminisztérium szóvivője közben arra kérte az újságírókat, hogy tartózkodjanak a találgatásoktól az ámokfutó személyét illetően, aki állítólag kínai volt és egy évvel ezelőtt érkezett Sanghajból az Egyesült Államokba.

Az Egyesült Államokban évente több mint 30 ezren halnak meg lőfegyverektől és több lőfegyver van magánkézben, mint bárhol máshol a világon. De a nagy hatalmú amerikai fegyverlobbi és a fegyverviselést, mint alapvető amerikai jogot támogatók szintén befolyásos köre mindeddig megakadályozta, hogy szigorítsák a fegyvereladás ellenőrzését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását