2024. május 19. - Ivó, Milán

Castrto: közel a visszatérés

Majdnem teljesen felépült betegségéből és az állami feladatok többségét informálisan már ellátja Fidel Castro - közölte pénteki, caracasi sajtótájékoztatóján Hugo Chavez venezuelai elnök.
2007. április 14. szombat 09:10 - Hírextra
A Comandante jóbarátja szerint a tavaly nyáron, bélproblémái miatt megoperált Castro "nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a hatalomba", és nem csak "látszatból, hanem ténylegesen" foglalkozik az államügyek jó részével." Chavez elmondása szerint még csütörtökön találkozott a kubai elnök küldötteivel, akiktől megkapta Castro írásos üdvözletét is. A venezuelai elnök azt is hozzátette, hogy Fidel Castro a Granma című kubai pártlapban írt jegyzeteiből, illetve a telefonon hallható hangjából érezhető, hogy egyre jobb egészségnek örvend.

A 80 éves Castro tavaly július 31-én adta át ideiglenesen a hatalmat testvérének, Raúlnak, négy nappal műtéte után. Azóta videofelvételeken és fotókon lehetett látni, de az elmúlt két hétben, a Granmában megjelentetett cikkeiből is kiderül, hogy követi a világban zajló eseményeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását