2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új arcát mutatja a Quimby

"Játszótéri", kísérletező koncertre készül jövő szombaton a hazai alternatív rock-együttesek egyik legnépszerűbb csapata, a Quimby zenekar; a budapesti Ruttkai Éva Színházban teátrális eszközöket is alkalmazó, lírai hangvételű koncert várható - mondta el
2007. április 10. kedd 10:50 - Hírextra
"Szeretünk nem tipikus koncert-helyszíneken zenélni, mert egy más közeg a zenekar új arcát is megmutathatja" - fogalmazott az április 14-i fellépéssel kapcsolatban Kiss Tibor szövegíró-énekes. Hozzátette: a belvárosi, befogadó jellegű Ruttkai Éva Színházat tökéletes helyszínnek tartják ahhoz, hogy "teátrális játszóteret" alakítsanak ki a színpadon.

Az énekes megjegyezte: "nagyon muzikális hangvételt" vált ki egy klasszicista stílusú környezet egy alternatív rock-bandából, így a mintegy kétórásra tervezett koncerten többnyire a líraibb szerzeményeik csendülnek majd fel. "Izgalmas kísérletezésnek képzeljük el a koncertet: videó-vetítések is lesznek, és tervezünk néhány színházi meglepetést is" - magyarázta Kiss Tibor.

A koncerten több olyan dalt is játszik a Quimby, amely a 15 évvel ezelőtti megalakulásuk óta igazán ismerté tette őket a zenei életben. Vendégművészként Gazda Bence, a Budapest Klezmer Band hegedűse lép fel, valamint "meghívjuk még a közeli Nyugati pályaudvar metróaluljáróinak szellemeit is" - mondta el a csapat frontembere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását