2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Keményen büntetett az ÁNTSZ: 118 milliós bírság húsvétkor

Csaknem 5 ezer kisebb élelmiszerboltot, vendéglátóhelyet és közétkeztetési intézményt ellenőrzött az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a húsvétot megelőző három hétben. Közülük 1500-at bírságoltak meg, mivel az ellenőrzés élelmiszer
2007. április 10. kedd 22:28 - Hírextra
Többek között az élelmiszerkereskedők tisztasági feltételeit, a tej és húskészítmények szavatosságát vizsgálták az ÁNTSZ szakemberei, de azt is ellenőrizték, hogy a forgalmazók engedélyezett tojásfestéket árulnak-e. A legtöbb probléma a lejárt szavatosssággal volt, a bírságok zömét, 111 millió forintot emiatt rótták ki a kereskedőkre.

Az ellenőrzéseken ezen kívül több esetben tapasztalták, hogy a kereskedők nem tartják be a higiéniés szabályokat, nem tárolják megfelelően az ételeket, nem a megfelelő módon mosogatnak. Összességében azonban elmondtható, hogy a tavalyihoz képest kevesebb volt a hiányosság, valamelyest javult az élelmiszerbiztonság - mondta az ÁNTSZ keddi tájékoztatóján Molnár Kornélia, helyettes országos tisztifőorvos.

Az ÁNTSZ szakemberei olyan falvakban, kisebb városokban végezték az ellenőrzéseket, amelyekbe az állategészségügyi és fogyasztóvédelmi hatóságok nem jutottak el - mondta el Ócsai Lajos az ÁNTSZ főosztályvezetője. A vizsgálat-sorozat április 12-éig tart.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását