2024. május 17. - Paszkál

A MÁV vonalain igazolhat a két Flirt

A Stadler leszállította az első két Flirt típusú motorvonatot a MÁV részére - közölte a két cég közös közleményben csütörtökön. Tájékoztatásuk szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiállította a típusengedélyt és az üzembe helyezési engedélyt bizonyító ta
2007. április 6. péntek 06:02 - Hírextra
Az újonnan leszállított motorvonatokat a MÁV pénteken a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros útvonalon menetrend szerinti forgalomba állítja. A MÁV és a Stadler között fennálló, 2006 márciusában hatályba lépett szerződésnek megfelelően a Stadler leszállította a vasúttársaság által megrendelt 30 darab Flirt típusú motorvonat első két példányát.

A Stadler a további 28 motorvonat leszállítását havi két Flirt átadásával 2008 márciusáig teljesíti. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által végzett vizsgálatoknak a Flirt minden tekintetben megfelelt, így a motorvonat sikeresen megszerezte a magyarországi forgalomba helyezéshez szükséges engedélyt. A most megszerzett típusengedély a későbbiekben Magyarországra érkező Flirt vonatok mindegyikére is érvényes lesz.

A Magyarországon futó Flirt-ök karbantartását végző pusztaszabolcsi karbantartóbázis a vonatok forgalomba állításával egy időben megkezdi működését. A későbbiekben érkező további 28 motorvonatot a MÁV a szállításokat követően a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon közlekedteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását